Banner 1.jpg Banner 2.jpg Banner 3.jpg Banner 4.jpg
Algemeen Jan
31

HC Diemen nieuwsartikel in het Diemernieuws; hoe het begon en waar we naar uitkijken!

Nieuws afbeelding

In 2017 waren de wachtlijsten van de bestaande  hockeyverenigingen in de buurt dusdanig dat kinderen rustig meer dan vier jaar moesten wachten en dan was er nog geen garantie dat ze lid konden worden, want op deze wachtlijsten stonden toen al ruim 130 kinderen uit Diemen. Dit moest anders vond een aantal ouders van teleurgestelde kinderen. En zo is het burgerinitiatief ontstaan. 


Met veel improvisatie is de afgelopen jaren een stevige basis voor een gezonde club gelegd. Het eerste jaar mocht er getraind worden op de velden van bevriende vereniging HC Athena. De laatste drie jaar heeft HC Diemen mogen trainen op de velden van TVDZ en DKV Victoria. Sinds 2018 speelt HC Diemen mee met de competitie. Het eerste seizoen slechts op de zondagochtend bij AHC IJburg met een beperkt aantal teams, en de laatste twee seizoenen op de oude velden van SBHC Xenios (Amsterdam Sloten). Niet ideaal maar er wordt getraind en gespeeld! De grote aanwas van jonge jeugd komt bijna volledig uit Diemen zelf en kan zeer beperkt opgevangen worden met als gevolgd dat ook bij HC Diemen de wachtlijst begint op te lopen en opnieuw gebeurt waar het burgerinitiatief voor is opgestart. .


Begin juli 2020 heeft een ruime meerderheid van de Gemeenteraad Diemen gelukkig ingestemd met de herinrichting van Sportpark de Diemen waarin twee hockeyvelden staan ingetekend. Dit geeft HC Diemen de ruimte om de wachtlijst niet alleen weg te werken maar ook snel door te kunnen groeien naar een club van rond de 700 leden. Momenteel heeft de club al ruim 200 actief spelende leden en 12 competitie-spelende teams.

Het gebrek aan eigen velden en kantine weerhoudt de hockeyvereniging er niet van om activiteiten te organiseren naast de reguliere training en competitie. Helaas heeft COVID-19 wel wat roet in het eten gegooid maar binnen de regels wordt toch zoveel mogelijk gedaan met de jeugd. Wij hebben veel enthousiaste ouders in diverse commissies die hierbij helpen. In 2020 moest HC Diemen zeer creatief worden. Er is gehoor gegeven aan de oproep van de premier om ruimte te geven aan niet-leden om te komen trainen, en zijn er onderlinge wedstrijden georganiseerd dat teams alsnog konden blijven spelen.


Evenementen 

Zo organiseert de evenementencommissie voor de jongste jeugd zelfs in corona-tijd een covid-proof Halloween training en kwamen rond Sinterklaas ook sportieve pieten meetrainen. Alleen het paaseieren zoeken op de training kon helaas niet doorgaan. Deze commissie kan veel meer organiseren voor ook de oudere jeugd en ouders zodra de eigen kantine een feit is en de overheid meer ruimte geeft omtrent COVID-19. 

Elke zomer organiseert de technische commissie samen met professionele partner The Hockey Centre een hockeykamp. Afgelopen jaar was dit een groot succes. Niet alleen waren er 180 leden die deelnamen maar hielp het mooie weer ook mee. Het was een groot succes met technische trainingen en ook lekker spelen met water en glijbanen. Voor de oudere jeugd (9 jaar en ouder) zijn er regelmatig hockey clinics; een set van trainingen waarbij elke training een andere techniek wordt getraind om hierin verder te verbeteren. 


Trimhockey

Sinds deze zomer is HC Diemen gestart met trimhockey; hockey voor volwassenen die elke week een uurtje actief samen buiten train en zonder competitieverplichting. Inmiddels staan er al 22 leden ingeschreven. Dit zal dan ook verder worden uitgebreid want er is veel vraag naar, zo ook naar studentenhockey.


Toekomst

HC Diemen kijkt met heel veel plezier uit naar de loop van dit jaar en de jaren die komen. Er wordt druk gewerkt aan de voorbereiding van de verwachte groei. Samen met partner The Hockey Centre, die ook de professionele trainers levert, wordt aan een visie gewerkt over hoe alle leden op een goede manier kunnen trainen zodat ze niet alleen beter worden maar het ook leuk blijven vinden. Plezier in de sport is immers cruciaal. 

De huisvestingscommissie is bezig om de nieuwe velden in gebruik te gaan nemen; wat is er nodig, hoe hebben andere clubs dit gedaan, wat kan slimmer of duurzamer, hoe wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte, hoe moet de kantine beheerd worden etc..

Daarnaast wordt er aan de financiën gewerkt, want eigen velden en een ei  gen kantine is een grote kostenpost. Ook hierin zijn enthousiaste ouders opgestaan die werken in de sponsorcommissie. Binnenkort komt HC Diemen met groot nieuws want er is een echte Diemense hoofdsponsor bereid gevonden te investeren! Dat is de bevestiging dat niet alleen hockey maar ook deze mooie club gevestigd is in dit mooie dorp; Diemen! 


Website & social media

De nieuwe website is sinds een aantal maanden gelanceerd met daarop foto’s gemaakt door een professionele fotograaf tijdens de hockey-filmdag. Kijk ook vooral op de website of social media voor foto’s en filmpjes die weergeven wat de dynamiek is bij HC Diemen; een jonge, enthousiaste en open vereniging voor iedereen die graag wil hockeyen.

Facebook

Instagram

Website 

Wedstrijdschema

AFGELASTE WEDSTRIJDEN

geen afgelaste wedstrijden