Banner 1.jpg Banner 3.jpg Banner 4.jpg banner 5.jpg banner 6.jpg banner 7.jpg Banner1-2021-11-07.jpg Banner2-2021-11-07.jpg

Zaalhockey

HC Diemen biedt tijdens de winterstop (december t/m februari) voor de jeugd (vanaf O9) de mogelijkheid om mee te doen met zaalhockey. 

Wat is zaalhockey?  
Zaalhockey wordt binnen gespeeld op een speelveld met een houten of kunststof ondergrond. Aan de rand van het veld liggen balken waardoor de bal niet over de zijlijn kan. Het veld is kleiner dan bij veldhockey. Daarnaast zijn de spelregels anders, een bal mag bijvoorbeeld alleen "gepusht” worden.

Waarom is het interessant om aan zaalhockey mee te doen?
Het meedoen met zaalhockey levert veel voordelen op. Het is bewezen dat het zorgt voor een betere techniek. Daarnaast blijf je hockeyen waardoor je conditie niet achteruit gaat. En het belangrijkste is dat je andere technieken en tactieken leert die je ook kan toepassen bij veldhockey.   

Zaalhockey materiaal
Voor zaalhockey is ander materiaal nodig dan op het veld. Je hebt een hockeystick specifiek voor zaalhockey nodig. Zaalschoenen zonder zwarte zolen, die geen beschadigingen of strepen op de speelvoer kunnen achterlaten. Ook een speciale zaalhockey handschoen is verplicht en een keepersuitrusting zonder metalen gespen.

Zaalhockey trainen en wedstrijden
Spelers vanaf de O9 kunnen zich opgeven om mee te doen*. Alle deelnemende teams trainen 1x per week in een sporthal in Diemen. Vanaf de O10 worden er ook wedstrijden gespeeld. Deze vinden plaats in verschillende sporthallen in Amsterdam en omgeving op zaterdag of zondag. * Aan zaalhockey zijn extra kosten verbonden.

 

Wedstrijdschema

AFGELASTE WEDSTRIJDEN

geen afgelaste wedstrijden