Over HC Diemen

Sinds april 2017 is een groep enthousiaste ouders een inititief gestart voor het oprichten van een nieuwe hockeyclub in de gemeente Diemen. Inmiddels tellen wij 150 leden. 


Waarom?  

  • Omdat hockey een leuke sport is die bij veel kinderen én ouders populair is; 
  • Omdat de gemeende Diemen groeit en nog geen hockeyclub heeft; 
  • Omdat veel kinderen willen hockeyen uitwijken naar clubs in Amsterdam waar helaas lange wachtlijsten zijn waardoor ze niet kunnen hockeyen. 


HC Diemen dat is een geheel nieuwe club voor elk kind uit Diemen, Amsterdam-Oost en IJburg dat graag wil (leren) hockeyen. Laagdrempeligheid en betaalbaarheid maken dit mogelijk. We hebben gelijke ontwikkelingskansen hoog in het vaandel staan en streven tegelijkertijd naar kwaliteit waarbij plezier en prestatie even belangrijk zijn. 


Ouderparticipatie vinden wij vanzelfsprekend en zal in grote mate bijdragen aan het reilen en zeilen van de club. 


Door HC Diemen samen verder op te bouwen en na te denken over de toekomst, zal de club uitgroeien tot een familievereniging waar altijd iets te beleven is. 


Samenwerking met (sport)verenigingen en scholen uit de buurt maakt dat de club sociaal en lokaal betrokken is en biedt daarnaast de mogelijkheid om accommodatie en middelen te delen én om als ontmoetingsplek te fungeren. 


Tot slot houdt HC Diemen van groen en duurzaamheid en heeft aandacht voor de omgeving. 


Kortom; hockey in het hart van de samenleving!